4 oktober 2005

Utflyktsproblem

På pojkarnas skola har dom sedan länge en dag i veckan när F-1 ger sig ut på utflykt, oftast till Slottsskogen och däromkring. Nu har det visat sig i år att dom har fått minskade resurser på dom lägsta årsklasserna och att det då inte längre finns tillräckligt mycket personal för att kunna klara av utflykter.

Tråkigt, visst, men tyvärr är det inte ens rättvist. På den andra avdelningen där det finns parallella klasser går F-1 på utflykt även i år. Där har i och för sig resurserna också minskat men dels har man av okänd anledning 0,25 tjänster mer och dessutom råkar deras totala antal tjänster vara fördelade på fler personer vilket gör att man tack vare denna lyckliga tillfällighet klarar av att lösa det internt.

Som föräldrar förde vi fram detta på ett klassmöte i förra veckan där vi även föreslog att man borde samordna bägge avdelningarna för att se till att alla kan få gå på utflykt, för det känns inte särskilt rättvist när en del kan och andra inte kan, utan att det egentligen finns någon orsak till det.

Inga kommentarer: