11 september 2005

Tragedins årsdag

Idag är det två år sedan Anna Lindh knivmördades. Min saknad efter henne är djup och det känns oerhört sorgligt att denne politiker, som jag är helt övertygad om skulle ha kommits ihåg som en av de riktigt stora, gick bort alldeles för tidigt pga en galning med kniv.

Det är också idag årsdagen av terrorattacken på World Trade Center i USA. Det är med djup sorg för alla döda som jag ändå tvingas konstatera att det enda som George W Bush lärt sig av detta är en om möjligt ännu större arrogans och självupptagenhet gentemot övriga världen.

Inte bara övriga världen, utan nu försöker denna ynkliga man skylla skulden för det misslyckade räddningsarbetet i New Orleans på stadens borgmästare. Samma borgmästare som stod återvände till staden och stod i vattnet och bönföll världen om hjälp eftersom man inte själva kunde klara av en katastrof av det här slaget. Men Bush var alltför upptagen för att höra. För att inte på något sätt riskera att själv få kritik valde Bush att utse sig själv till ordförande för den kommission som ska utreda räddningsinatserna efter New Orleans-katastrofen. Varken särskilt oberoende eller modigt med andra ord.

Inga kommentarer: