18 augusti 2009

Stockholm 14 augusti

Familjen Norling på Stockholmsbesök fyra dagar. Detta gjorde vi dag 1.

Dansmuseet var en riktigt positiv upplevelse med utställning om dans från världens alla hörn. En särskilt intressant del handlade om Svenska baletten i Paris 1920-25. Gamla filminspelningar och informativa skyltar höjde upplevelsen. Betyg 3.

Promenad i Gamla Stan inleddes inte ens bra. Den kvinnliga guiden Eva började med att försöka få hela gruppen att acceptera att hela guidningen endast skulle hållas på engelska trots att det fanns barn i gruppen. Efter att ha konstaterat att turen skulle hållas både på svenska och engelska var hon noggrann med att informera om att det fanns massor vi inte skulle hinna tala om. Guidningens sakinnehåll var varken levande eller djupare informativt, personligen hörde jag inget jag inte redan visste. Gamla stan och dess miljöer är dock levande historia i sig och platserna som besöktes var väl valda. Betyg 2.
Stockholm Panorama med buss var rikigt trevligt. Inspelad guidning som kunde avlyssnas på olika språk, och med ett innehåll som skapade både engagemang och intresse. Bussen kändes fräsch och bekväm och den valda turen skapade en tilltalande helhet. Tyvärr kom vi i sista stund till bussen och fick inte plats på övervåningen vilket begränsade vår sikt och försämrade upplevelsen en aning. Betyg 4.

Inga kommentarer: