10 augusti 2009

Fårup regniga sommarland

I vår familj har vi en tradition. En tradition som vi upprätthållit ända sedan Cassandra var liten. En sommardag om året åker vi en dagstur till Fårup Sommarland och roar oss kungligt. Varje år brukar vi ha vädrets makter på vår sida och kunna undvika regn och till en början såg det ut att gå lika väl i år.

Solen sken på oss medan vi gick skattjakten och det fanns heller inga tecken på regn när vi uppsökte grillplatsen för att tillaga våra medhavda hamburgare på de stora grillar osm finns utplacerade. Först senare på eftermiddagen kom regnet, eller jag kanske borde säga vattenfallet.

Regnet vräkte ner med en våldsam kraft som jag sällan skådat. Vi lyckades ta skydd under ett tak vid skjutbanan/hästridningen men insåg att helt utan att bli blöta kunde vi inte ta oss till bilen. Så när regnet verkade lugna sig efter en halvtimme bestämde Susanne att nu fick vi ta chansen att ta oss till bilen. I raska takt gick vi mot bilen då vi insåg att gångvägarna här och var blockerades av gigantiska vattenpölar som bildats av regnet. Vi fick ta av oss skorna och vada genom vatten till anklarna för att ta oss fram.

Trots att vi var tvungna att avbryta våra nöjen lite tidigare än planerat körde vi inte ut från området mer än marginellt tidigare än vanligt. Vi var något tidigt tillbaka till Fredrikshamn men ägnade tiden åt några mindre inköp. Men efter alla år av sol och bra väder kan man nog säga att efter årets väta har vi i genomsnitt upplevt ett stilla duggregn mot våra huvuden när vi besökt Fårup Sommarland.

Inga kommentarer: