4 februari 2007

Suckarnas tid

Sett i ett större perspektiv är nog ändå svenska folketsmentala kollaps i Melodifestivalröstningen en bagatell.

I Italien dödades en polisman i samband med kravaller på en fotbollsmatch. Enligt italienska källor var upploppen planerade och det verkar som att man i Italien inte riktigt vet vad man ska göra åt problemen. Att ställa in matcherna tror jag inte är lösningen men se till att hemmalagen får böter och betala för bevakningen av fotbollsmatcher. Låt då varje hemmamatch kosta mångmiljonbelopp för klubbarna så kommer dom nog att blir tillräckligt kreativa för att lösa problemen, eller åtminstone förbättra säkerheten. Polismannen lämnade efter sig fru och två barn. Ingen fotboll i världen är värd det priset.

Min mamma ligger på sjukhus och är nyopererad. Hon har bytt ut en del av sin kropsspulsåder eftersom det var en förtjockning på hennes originaldel. Hon har knappt varit sjuk en dag i hela sitt liv så det här kom som en chock, inte minst för henne. Hon verkar dock vara på bättringsvägen även om hennes puls rusar iväg ibland och hon har febertoppar.

På jobbet har vi i veckan gått in i ett nytt stort avtal. Vi trodde nog att et skulle bli problem i inledningen av det nya, men det var avslutningen av det gamla som gav stora problem och en mindre rolig arbetssituation.

Igår var det i alla fall ett strålande vackert väder och det verkar bli ganska bra idag också. Våren kanske trots allt är på väg.

Inga kommentarer: