7 januari 2006

Julfesten

Igår var jag, Cassandra, William och Samuel på Hyresgästföreningens årliga julfest på Svenska Mässan. Susie var hemma och pluggade. Året till ära hade dom bytt lokal och var nu i mässans H-hall för första gången, vilket tyvärr var negativt eftersom ljuddämpningen var betydligt sämre där än i den lokal dom normal använde sig av.

På julfesten, som nog mest vänder sig till barnen, har dom dans kring granen, lotter, fiskdamm och fika. Kaffe med lussekatt ingår i biljettpriset som är 25 kr per person, och då är man även med i utlottningen av en stor korg med frukt och andra godsaker.

Allt bra så långt men dessvärre känns inte intresset från våra barn helt på topp. Det dom tycker är roligast är att köpa lotter, och dom brukar ta slut efter en timme ungefär och då är det en och en halv timme kvar. Lussekatter med saft är också en godkänd aktivitet annars gillar dom mest att springa runt och jaga varandra när det är paus mellan de olika aktiviteterna. För att exempelvis få William att vara med i dans kring granen var jag tvungen att hota honom med att om han inte gick upp och dansade nu skulle han bli tvungen att dansa två danser istället.

Hur många personer behövs det för att sälja lotter? På hyrestgästföreningens julfests vuxenlotteri behövs det tre i alla fall, och dessutom på kramvänligt avstånd. Först en som tar betalt och berättar för näste person hur mycket vi betalat och hur många lotter det blir, vilket därefter förmedlas vidare till personen som sköter lottutlämningen. När man tagit sina lotter måste man dessutom lägga ut dom på bordet så att dom tre lotteristerna gemensamt kan räkna igenom lotternas antal så att man inte tagit för många (eller för få) av misstag.

I övrigt var det uppträdande av en trollkarl, sång och dans kring granen och något så fascinerande som, i alla fall enligt konferencierens presentation, en iransk folkdansgrupp från Irak som han inte kom ihåg namnet på.

Inga kommentarer: