6 november 2005

Mat på vift

I torsdags åkte jag och Susie till Högsbo Taverna för att äta lunch tillsammans. När vi kom dit upptäckte vi att kön var så lång så vi inte skulle hinna äta så vi åkte till pizzerian Lepanto vid vårt jobb istället.

Där satt redan fyra av våra arbetskamrater och åt lunch men jag och Susie slog oss ner vid ett eget bord. När vi var halvvägs genom vår lunch gör sig våra arbetskamrater redo att gå, men innan dess går dom bort till kassan och betalar för ytterligare två luncher som dom hade beställt för att ta med till två av våra andra arbetskamrater.

Ett par minuter efter att dom hade gått upptäcker personalen i pizzerian att dom två luncherna som våra arbetskamrater skulle ha tagit med sig står kvar (men alltså var betald). Han undrar därför om vi kan ta med oss den, men eftersom vi hade bilen med oss var det en annan väg än den man går och därför började vi ringa till vår arbetskamrat E som var den som betalade luncherna och som hade lovat att at med dom två luncherna tillbaka. Dessvärre går bara signal efter signal fram utan att någon svarar. Till slut tar vi med oss maten och går bort till bilen och kör iväg.

När vi precis har kommit ut på gatan med bilen ringer E och säger att hon nu står inne på pizzerian för att hämta maten men att dom säger att dom har skickat iväg den. Hon hade hunnit ända bort till trappan på jobbet innan hon upptäckte att maten saknades och i ilfart gått tillbaka i full övertygelse om att hon skulle möta oss på vägen om vi hade tagit maten. Det hon inte visste var att vi hade bilen eftersom vi först var på ett annat ställe.

Till slut kunde vi i alla fall leverera maten till våra två hungriga arbetskamrater medan vi förkunnade hur glada dom borde vara över att få mat överhuvudtaget denna dag.

Inga kommentarer: