6 februari 2006

Let's dance

Jag hade bara hört talas om det. Det där märkliga TV-pogrammet där kändisar dansade tillsammans med dansproffs tills jag såg det i fredags för första gången och insåg att underhållningsvärdet var riktigt högt.

Men så läste jag i tidningen att en del (Måns och Pepe) hade synpunkter på att dom hade olika mycket betalt och jag kan inte låta bli att undra vilken planet dom varit på dom senaste åren. Idag är individuell lönesättning en självklarhet i så gott som alla branscher. I media- och underhållningsvärlden är det ofta marknadsvärdet, genererade reklamintäkter och publikdragningskraft som är avgörande för vad olika personer får och det råder väl ingen tvekan om vem av Carolina Gynning och Pepe Eng som drar mest publik. Löneskillnaden ska alltså vara stor.

Om lönesättningen hade baserats på deras faktiska förmåga inom underhållningsområdet dans hade åtminstone Pepe fått betala en bra slant för att få vara med varje vecka. Men ni får ju betalt, så allvarligt talat grabbar, vad gnäller ni för?

Inga kommentarer: