28 februari 2006

Att föregå med gott exempel

I en artikel i Aftonbladet häromdagen stod det om en svensk i Thailand som i fyllan och villan tagit en moped och under färden i alkoholpåverkat tillstånd kört på en annan människa, i det här fallet en munk. Munken fick lindriga skallskador och ett brutet ben.

Det märkliga är bara att Aftonbladet framställer det som att det är den svenske mopedisten det är synd om eftersom han har kastats i ett thailändskt fängelse till följd av sitt tilltag.

Alla som i påverkat tillstånd kör någon form av fordon utsätter människor i sin omgivning för livsfara. Att munken inte skadades allvarligare ska den svenske fylltratten enbart vara glad och tacksam för och det thailändska exemplet borde snarare vara en förebild för hur rattfyllon borde behandlas.

Det bästa borde givetvis vara att spärra in alla rattfyllon, gärna i ett thailändskt fängelse, så att alla vi andra i det svenska samhället slipper vara oroliga för oss själva, för våra barn och våra andra anhöriga när vi vistas på gator och vägar där vi bor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker du har så rätt.
De som kör ett motordrivet fordon med alkohol i kroppen borde alla placeras i fängelse i många år.

Anonym sa...

Våra tidningar anser att alla svenskar är oskyldiga som små lamm bara för att dom är svenskar. Om dom haffas utomlands förstås, annars är det ju en helt annan skillnad. Dessutom är det ju synd om alla svenskar som hamnar i utländska fängelser och kan bli utsatta för något hemskt, okänt vad.

Moral är uppenbarligen något som är underordnat försäljningssiffror.