6 november 2006

Sagan om den ondskefulla snögubben

Det var en gång en snögubbe som var riktigt, riktigt ond. Ja, så ond så man kan tro att den egentligen var ett elakt troll som bodde i en trädgård i den vackra byn Chmielno på den polska landsbygden. Den ondskefulla snögubben kastade massor av snöbollar, helst av is, på alla som gick förbi.

En dag kom det en vacker prinsessa gående förbi och undrade vem det var som kastade snöbollar mot henne. Hon gick in i trädgården där den ondskefulla snögubben bodde och frågade snögubben varför han kastade snöbollar på henne. Snögubben svarade att det var för att han var så ensam för egentligen ville han att någon skulle prata med honom istället för att han bara skulle kasta snöbollar.

Den ondskefulla snögubben och prinsessan började prata med varandra och snart upptäckte prinsessan att snögubben var riktigt trevlig så prinsessan gav snögubben en kyss på munnen och vips...så blev han ännu gladare och dom satt där och pratade lyckligt i trädgården ända fram till sommaren, för på sommaren vet alla vad som händer med både ondskefulla och godefulla snögubbar.

Trodde ni att snögubben skulle bli en vacker prins? Nä, i mina sagor blir inte dom tuffa machohjältarna någon mesig töntprins på slutet. Så det så.

Inga kommentarer: