6 november 2006

Polen

Klockan 2 inatt anlände vi från Polen. Resan hem tog inte mindre än 17 timmar och vi startade från Chmielno klockan 8 på söndagsmorgonen. Resan genom Polen skedde till en början på smala landsortsvägar där polackerna verkade tävla i flest livsfarliga omkörningar medan regnet strilade ner. Totalt körde vi 90 mil enkel väg plus nästan fyra timmar på färjan.

Resan ner var inte heller problemfri. Det var storm på havet på vägen dit och i Tyskland blev snöstormen alltmer intensiv ju närmare den polska gränsen vi kom. Efter en övernattning i Szczecin upptäckte vi att vägarna bitvis bestod av blankis. Vi såg två bilar i diket. Dagen efter skulle vi komma att bli insnöade och fredagens utflykt begränsades av en promenad och ett besök på en fabrik där man framställde koppar och annat genom gammaldags traditionell drejning. Väl värt ett besök.

Vi kom i alla fall fram till slut och tillbringade några fantastiska dagar hos mina svärföräldrar i Chmielno. Vi hann också med att åka in till Gdansk och besöka frisör, fotvård och självklart en del shopping. Ett riktigt spännande äventyr med andra ord.


Inga kommentarer: