19 juni 2008

Nästan tragikomskt

Så infördes då den sk FRA-lagen i Sverige och det är ingenting annat än en stor skam. Kritiken både hos allmänhet och i media har varit fördande och inom företagsvärlden tvekar utländska IT-företag att investera i Sverige samtidigt som exempelvis Telia börjat flytta servrar utomlands. Totalitära regimer som inför kontroll och censur brukar nästan genomgående motivera det på samma sätt som FRA-lagen nu motiveras från regeringshåll.

Nu handlar det om IT och telefoni men i egentlig mening är det ingen skillnad mot om Posten var tvungna att lämna alla brev till FRA, som öppnade posten, ögnade igenom breven efter sökbegrepp och därefter lät dom komma fram till mottagaren. Visst är det förfärligt.

Jag kan inte ens tycka att det känns särskilt upprörande att någon letat upp ett antal FRA-agenters identitet och spridit via forum på nätet. Om FRA har rättighet att få reda på mina hemligheter känns det rimligt att jag kan få reda på deras.

Så skäms på er alla riksdagsledamöter som röstade ja och ett stort tack till er som stod upp för det öppna samhället genom att rösta nej.

Inga kommentarer: