9 juli 2005

Sveriges mest överskattade artister

1. Ulf Lundell
Han sjunger till och med sämre än mig (se nästkommande blogg), han skriver urtråkiga låtar och hans texter handlar om en massa flumromantik och gränslösa utsikter i en enda tjock obegriplig sörja. Han måste betytt något särskilt för en viss generation i Sverige för jag kan inte se ett enda skäl till att köpa en skiva med Ulf Lundell. Han lyckas till och med förstöra sin enda riktigt bra låt "Öppna landskap" med sin kraxiga röst.

2. Tomas Ledin
Tomas Ledin har något löjligt i rösten som får honom att låta som en mestöntig prepubertal tonåring som inte vågar sjunga ut ordentligt. När han däremot någon gång sjunger ut låter det riktigt acceptabelt. Bara synd, vid dom tillfällena, att han skriver så tråkiga låtar.

3. Mauro Scocco
Mauro Scocco kan faktiskt få till riktigt bra låtar när han sätter den sidan till men tyvärr verkar han för det mesta föredra den värsta sortens messvenska tråksoul. Om han bara kunde skaffa sig någon som visade honom vilka låtar han skulle välja och en producent som fixade ett bra sound skulle nog till och med jag kunna tycka att Mauro Scocco hade varit helt OK.

Inga kommentarer: